Veel gestelde vragen

Hoe vind ik een beweegcentrum bij mij in de buurt?

Ga met de pijl naar de provincie waar u woont. Klik op die provincie. Als er in uw provincie aangesloten beweegcentra zijn, verschijnen de gegevens in beeld. U belt of mailt met de betreffende sportschool om een afspraak in te plannen voor een intake gesprek.

Krijg ik individueel les of in een groep?

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen geeft de bewegingsdeskundige NAH les (of instructie) aan individuele deelnemers of aan meerdere sporters met NAH. Is er sprake van een groep deelnemers, dan is differentiatie binnen de les mogelijk.

Wat is het verschil tussen een reguliere sportschool en een sportschool die is aangesloten bij Meet me @ the Gym?

Veilige en overzichtelijke omgeving: In een veilige en overzichtelijke omgeving is gedacht aan een overzichtelijke en voldoende ruime opstelling van apparatuur.

Goed klimaat: Mensen met hersenletsel zijn vaak gevoeliger voor externe prikkels. De instructeur kan daar rekening mee houden door muziek zacht of uit te zetten, het licht te dempen, televisieschermen uit te zetten of spiegels af te schermen.

Individuele en continuerende aandacht: Begeleiding door een instructeur die speciaal getraind is voor deze doelgroep. De instructeur kan inschatten wat de individuele deelnemer nodig heeft en kan op maat adviseren en instrueren.

Aangepaste instructie: De instructie wordt aangepast aan de beperkingen en mogelijkheden van de cliënt op het gebied van informatieverwerking, geheugen en communicatie. Instructie wordt gedoseerd gegeven zodat de cliënt het kan verwerken. De instructeur toetst of de cliënt begrepen heeft wat de bedoeling is. Bij afasie kan het nodig zijn met plaatjes of pictogrammen te werken.

Wat wordt er tijdens het intake gesprek met de sportschool besproken?

De bewegingsdeskundige NAH bespreekt met de cliënt zijn of haar wensen en kenmerken. Naar aanleiding van het gesprek maakt de bewegingsdeskundige NAH een analyse van de cognitieve en fysieke belastbaarheid, mogelijkheden en beperkingen van de deelnemer met NAH in relatie tot het sportprogramma.

Wat zijn de kosten / betaal ik meer omdat het een programma op maat is?

Veel mensen met NAH hebben een beperkt inkomen doordat ze geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn geraakt. Wij zijn ons ervan bewust dat deze doelgroep gebaat is bij een betaalbare persoonlijke begeleiding. Houdt u er echter rekening mee dat de prijzen van lowbudget centra, waar alles inclusief is, niet als uitgangspunt dienen. Persoonlijke aandacht, deskundige begeleiding en een veilige sportomgeving brengen waarden mee, die belangrijk zijn voor sporters met NAH. Deze belangrijke kernwaarden zorgen ervoor dat we geen bodemprijzen kunnen hanteren.

Werken alle beweegcentra die zijn aangesloten bij Meet me @ the Gym hetzelfde?

De werkwijze is wel hetzelfde, maar er kan verschil zijn in de groepsgrootte en de faciliteiten.